Malaysia Tanah Airku....

Paypal di Malaysia



Paypal ialah merupakan satu sistem akaun, yang membenarkan seseorang menghantar atau mengirim duit mereka, yang terdapat di dalam kad kredit atau akaun bank, kepada orang lain, menerusi email dengan selamat dan cepat. Kaedah ini dipakai dengan meluasnya oleh pengguna-pengguna eBay. Ia juga merupakan satu kaedah yang paling murah bagi pengguna-pengguna di internet menerima bayaran kad kredit atau pindahan wang dari Paypal ke Paypal daripada pembeli.

Pendek kata nombor akaun anda adalah berasaskan email seperti: xxx@gmail.com , yyy@yahoo.com dan lain-lain.

Satu ketika dahulu, satu masalah besar bagi pengguna-pengguna Paypal di Malaysia ialah, mereka tidak boleh mengeluarkan wang yang terkumpul di dalam akaun Paypal mereka, mereka hanya boleh menggunakan nya untuk membeli melalui internet sahaja. Sekiranya anda ingin mengeluarkan wang Paypal, anda perlu membuka akaun di bank-bank US.

Tetapi itu cerita dulu-dulu, disebabkan penggunaan internet di Malaysia amat membanggakan, maka peluang untuk mengeluarkan wang Paypal telah menjadi amat mudah. Salah satu caranya adalah dengan memohon kad debit dari Public Bank.

Akaun Paypal anda perlu disahkan, melalui pengesahan kad kredit atau pun kad debit anda. Sekiranya anda tidak mengesahkan akaun Paypal anda, anda masih boleh menerima pembayaran tetapi ada juga bayaran tertentu yang tidak boleh diproses, jadi proses pengesahan Paypal adalah penting, Oleh itu penggunaan kad debit juga adalah sangat penting (proses permohonan kad debit adalah amat mudah di Public Bank, malah boleh dibuat secara online). Semasa proses pengesahan, anda akan dikenakan bayaran USD 1.95 melalui pemotongan di kad debit atau kad kredit anda. Tetapi jangan risau, duit itu akan dipulangkan ke akaun Paypal anda, setelah akaun anda dapat disahkan.

Memiliki akaun Paypal adalah penting bagi mereka yang terlibat di dunia internet. Tanpa Paypal kita seolah-olah ketinggalan dari orang lain. Saya pasti anda akan bertanya bagaimana ingin mendapatkan pembayaran ke akaun Paypal anda. Sebenarnya banyak peluang untuk mencari wang di internet. Antaranya anda boleh menyertai cash-hi.com, mylot,sponsored review, WidgetBucks dan banyak lagi.

Anda juga boleh menyertai affiliate tanpa mengeluarkan bayaran seperti : rajaadsense, kuasaforex dan lain-lain.

Daftar
Paypal

p/s: Selamat menjana wang di internet....

2 comments:

laling said...

Salam Delkerinchi.. :D

Bagus betul entry ni dan laling suka anda buat post khidmat masyarakat mendidik Rakyat Malaysia diluar sana yg tercari2 camna nak cari duit kat internet tanpa modal..

Then Setuju dengan awak sekarang semuanya mudah dengan selamba kita guna kad Debit Public Bank cucuk kat ATM kuar duit tetiap bulan..Memang berbaloi blogging ni bukan setakat hobi ia dah jadi ATM mesin online la pulak..

Finally All the best untuk awak laling harap you baik2 sihat2 yer.Take care my friend.

P.S. Nak tanya kenapa Delkerinchi letak kat blogroll tu "Great Laling" ? Curious nak Tahu Thanks :D

de_kerinchi said...

salam laling,

terimakasih, saya akan terus menerus cuba untuk menyampaikan maklumat melalui blog.

Betul tu laling, sebenar nya kita rugi tidak merebut peluang mendapatkan wang internet secara mudah....apalagi boleh mendapat bayaran dalam matawang USD...

Jadi jangan sia-siakan bakat menulis dan masa online kita berlalu begitu sahaja, tanpa hasil yang baik...

Great laling....hihihih...jangan takut...tu sebagai tanda penghormatan saya kepada laling sebagai salah seorang mentor internet saya...secara tak lansung menggalakkan orang untuk klik kat link tersebut...tq ..great laling...!!! ;-)

Blog Widget by LinkWithin